Ajna Jóga

HAVAS EDINA

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.), az Ajna Jóga- és Mozgásstúdió alapítója és tulajdonosa

Hogy miért kezdtem el jógázni? Nehéz megfogalmazni. Már régóta szerettem volna elmenni jógaórára de sosem tudtam pontosan, hogy miért…

tóth orsolya

Okleveles Kismama jóga- flow, Mozgásfejlesztő babajóga, Gyermek és Hatha jóga oktató

Szeretettel várok minden 14. hetet betöltött várandós kismamát, aki szeretné megtapasztalni babájával az áramlás élményét

Pável miklós

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.)

Több mint 10 éve jógázom. A mozgás mindig is az életem része volt. Gyerekként-kamaszként öttusáztam, később az érdeklődésem a harcművészetek felé fordult…


varró melinda

Okleveles Hatha jóga, Trauma-tudatos jóga oktató

A jógagyakorlásom 2014-ben vált rendszeressé, miután egy térdsérülés kényszerpihenőre küldött, és egy olyan mozgásformát kerestem, ami nem csak a testemet…

szöllősi ferenc

Okleveles Tajcsi oktató

1992-ben találkoztam a kínai gyógyítás művészetével először. Annyira magával ragadott, hogy számos könyvet olvastam a kínai filozófiáról, a hagyományos kínai gyógyászatról…

RAVIDEEP KAUR

Okleveles Kundalíni jóga oktató

Ravideep Kaur | Dadi Ildikó vagyok, Kundalini jóga instruktor és hennafestő.
Már gyerekkoromban is jógáztam, de 7 évvel ezelőtt tértem vissza immár…

süle adrienn

Stúdió alapító tag, ONLINE Stresszoldó jóga oktató

Stúdió alapító tag, ONLINE Stresszoldó jóga oktató

Havas Edina

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.), az Ajna Jóga- és Mozgásstúdió alapítója és tulajdonosa

Hogy miért kezdtem el jógázni? Nehéz megfogalmazni. Már régóta szerettem volna elmenni jógaórára de sosem tudtam pontosan, hogy miért. Sokáig  keresgéltem a megfelelő alkalmat, míg egyetemi éveim alatt  felkínálkozott a lehetőség ’egyetemi sportfoglalkozás’ címszó alatt.  Ekkor megtörtént a találkozás, a felismerés amelynek folyamata a mai napig tart és kíséri életem szakaszait. A jóga kapcsán megtanultam legyőzni merev testi akadályaimat és ezáltal rájönni, hogy az élet többi területén is lehetséges ugyanez. A gyakorlásért cserébe rugalmasságot, hajlékonyságot és erőt kaptam, hogy végig menjek a magam elé kitűzött úton.  2003. óta jógázom rendszeresen. 2007-2008-ban egy hatha jóga oktató képzésen ismerkedtem meg B.K.S. Iyengar mester tanításaival és az Iyengar jógával amely nagy áttörés volt gyakorlásom terén.
2009. októberében régi álmom vált valóra, egykori gimnáziumi osztálytársammal Süle Adriennel megalapítottuk az Ajna Jóga – és Mozgásstúdiót, amely által a hatha jóga különböző irányzatait szeretnénk megismertetni és megszerettetni a hozzánk látogatókkal.
Tagja vagyok a Magyar Iyengar Jóga Szövetségnek és 2011-2014. között a 3 éves Iyengar Yoga Tanárképző hallgatója voltam.
2013. júniusában sikeresen letettem az Introductory Level I. vizsgát, majd 2014. októberében sikeresen teljesítettem az Introductory Level II. vizsgát.
Az elmúlt évek alatt több Senior Iyengar jóga oktató: Manouso Manos, Rita Keller, James Murphy, Joan White, Stephanie Quirk, Dean Lerner, Laurie Blakeney workshopján vettem részt.
Eddig háromszor jártam az indiai Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ban az Iyengar család óráin (utolsó alkalommal 2015. októberében), ahova terveim szerint a közeljövőben szeretnék visszatérni.

“A szavak nem tudják kifejezni a jóga teljes értékét. Meg kell tapasztalni.” B.K.S. Iyengar

tóth orsolya

Okleveles Kismama jóga- flow, Mozgásfejlesztő babajóga, Gyermek és Hatha jóga oktató

Szeretettel várok szerdai napokon 17:45-től minden 14. hetet betöltött várandós kismamát, aki szeretné megtapasztalni babájával az áramlás élményét. Fontosnak tartom, hogy ebben az időszakban ne csak a statikus, de az áramló mozgást is megismertessem mind a kismamákkal és rajtuk keresztül a babákkal is, akiket finoman, lágyan stimulál a magzatvíz a mozgás közben, ezzel is elősegítve az idegrendszeri fejlődést. 

Az én feladatom az, hogy együtt visszataláljunk ahhoz a nőhöz, aki meghozta azt a döntését, hogy anyává akar válni, mert az a nő tudja mindenre a választ és én őt szeretném segíteni, támogatni, többek között a flow mozgással. Hiszem, hogy ha Te jól vagy, a babád is jól van. Az óráimon nem titkoltan elsősorban a kismamákkal foglalkozunk, az ő jóllétükkel és ezen keresztül megtörténik magától, hogy a babáik is jól lesznek de itt, ebben a 90 percben a legfontosabb Te leszel.  

Itt nem kell kiadnod magadról, magatokról semmit, amit nem szeretnél. Csak az történik Veletek, amit Te megengedsz, én csak lehetőségeket mutatok a mozgásra, az ellazulásra és az éppen aktuális fizikai nehézségek oldására.  

A flow mozgás varázslatos erejével megtapasztalhatod, hogy bár a tested elnehezültnek érzed néha, hogyan lehet lágyan, finoman megmozdítani az ízületeket, hogyan tudunk biztonságosan izmot építeni, különösen a keresztcsont területén, ami kiemelten fontos terület a teljes várandósság időszakában. Az órán gyönyörű zene szól, beszélgetünk és nevetünk közben, bármikor bárki kérdezhet. Végig mondom és mutatom is a gyakorlatokat és a hatásaikat is, nem hagylak magadra. 

Gyere és változz velünk biztonságban. Próbálj ki egy órát és ha szeretnéd, elkísérünk végig. Sőt, ha szeretnéd, amikor a babád betöltötte a 14. hetet, megtanítalak Téged és a párod mozgásfejlesztő babamasszázsra is, amely egy csodálatos kötődési lehetőség és rendkívül hasznos a későbbi mozgás- és beszédfejlődésben. 

Köszönöm, hogy életed legtiszteletreméltóbb időszakában kísérhetlek.  

Szeretettel várlak!

pável miklós

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.)

Több mint 10 éve jógázom. A mozgás mindig is az életem része volt. Gyerekként-kamaszként öttusáztam, később az érdeklődésem a harcművészetek felé fordult. Jó pár év és jó pár sérülés után olyan állapotba kerültem, hogy a gyógytorna maradt az egyetlen orvosilag javasolt mozgás, amit végezhettem. 

Ekkor találkoztam az Iyengar Jógával. Kezdetben nem mertem elhinni, hogy a korábban véglegesnek tartott sérüléseim javulnak, a fájdalmaim elmúlnak és egyre jobban érzem magam. A rendszeres gyakorlás azonban nem csak a testem tette egészségesebbé, de finoman átalakította az életem minden területét. Megnyugvást és bizalmat hozott a hétköznapjaimba és erőt ad ahhoz, hogy a környezetem problémáira is elfogadóbban és nyitottabban reagáljak. Soha nem gondoltam, hogy létezik olyan mozgásforma, ami ilyen mély szellemi tartalmat hordoz. Szerettem volna jobban megismerni a Jógát és ezen keresztül megérteni másokat és önmagam. Így kezdtem el az V. Magyar Iyengar Jóga Oktatóképzőt melyet 2019 nyarán végeztem el. Tanáraim Veres Mónika és Trapp László. Szerencsésnek érzem magam, hogy tőlük tanulhatok. Sokat köszönhetek Répássy Erikának és Kevin Gardinernek is.

Szeretném, ha Ti is megtapasztalnátok, azt az élményt, amit a Jógapózok letisztult és egyszerű instrukciók általi gyakorlása által elérhető

 

Varró melinda

Okleveles Hatha jóga, Trauma-tudatos jóga oktató

A jógagyakorlásom 2014-ben vált rendszeressé, miután egy térdsérülés kényszerpihenőre küldött, és egy olyan mozgásformát kerestem, ami nem csak a testemet, de a lelkemet is meggyógyította. Az elmúlt években a jóga egy biztos támasszá vált az életemben, amely segít újból és újból megtalálnom a lelki egyensúlyt. 2021 őszén érett meg bennem az elhatározás, hogy a jóga pozitív hatásait másokkal is megismertessem, és beiratkoztam Diószegi Ádám Hatha jógaoktató képzésére. A sikeres vizsgám után úgy éreztem, szükségem van további pszichológiai és oktatásmódszertani ismeretekre, hogy minél többféle háttérrel rendelkező embernek pozitív élményt nyújthassak óráim során. Elvégeztem az AdniJóga alapítvány trauma-tudatos jógaoktatói továbbképzését azzal a céllal, hogy a traumát átélt emberek is biztonságban érezhessék magukat az óráimon. Jógaoktatóként a célom, hogy egy olyan eszközt adjak a gyakorlók kezébe, amely által megélhetik az önelfogadást. Az óráimon ösztönzöm a gyakorlókat annak megfigyelésére, hogy mire van szükségük az adott pillanatban, hogy az óráról kilépve ezt a tudatosságot magukkal vihessék a mindennapi életbe. Kiemelten fontos számomra egy támogató légkör megteremtése, ahol a gyakorló pont úgy jó, ahogy éppen akkor van. A jóga számomra az öngondoskodás és önismeret egyik csodálatos eszköze, mely segítségével a világ felé is kedvességgel és odaadással tudunk nyitni.

szöllősi ferenc

Okleveles Tajcsi oktató

1992-ben találkoztam a kínai gyógyítás művészetével először. Annyira magával ragadott, hogy számos könyvet olvastam a kínai filozófiáról, a hagyományos kínai gyógyászatról, a belső erő fejlesztésről a tajcsi-ról és a qigongról.

2000-ben a sok elméleti ismeret mellett megtapasztaltam a tajcsi gyakorlati formáját. Első mesterem Yang Jwing Ming volt, akinek a képzésrendszere teljes körűen körbejárta és mélységében mutatta meg e harcművészet minden arcát. A testi és lelki egészséget, a harci alkalmazásokat, a művészetet és a közösség építő erejét. 2001-ben részt vettem életem első kung fu versenyén és elkezdtem kezdőknek formagyakorlatot oktatni. Később tanulhattam tajcsi-t Duan Zhi Chao és Han Kui Juan Mestertől. E három Mesternek és lelkes instruktorainak köszönhetően számtalan dobogós helyezések mellett többszörös országos bajnoki és világ kupa győzelmet is magaménak mondhatok  Tajcsi pusztakéz és fegyveres kategóriában. Kungfu bajnokságokon bíróként és gyógymasszőrképzésben vizsgáztatóként is szerepet vállalok a mindennapi tevékenységeim mellett. A testtudatosságot több oldalról igyekeztem megerősíteni, így elmélyültem a tánc, mint ősi kifejezésforma világában is. A vonalas salsa oktatója és az argentin tangó tisztelője lettem. Ezt a tudást és eszköztárat jelenleg is használom a munkámban Selfness Trénerként.

Célom, hogy minél szélesebb körben tudjam átadni azt a tudást amit az elmúlt évtizedekben megszereztem, mind a tajcsi mind egyéb önismereti és egészség megőrző módszerekkel.

Jelenleg az Öt Elem Wushu Egyesület edzője és az ELTE Pedagógia és Pszichológia Kar kungfu edző szakának hallgatója vagyok.

Ravideep Kaur

Okleveles Kundalíni jóga oktató

Ravideep Kaur | Dadi Ildikó vagyok, Kundalini jóga instruktor és hennafestő.

Már gyerekkoromban is jógáztam, de 7 évvel ezelőtt tértem vissza immár a Kundalíni jógához, mikor is új célokat kerestem az életemben. Szakítva az addigi munkámmal, úgy éreztem többről szól az élet, mint a napi rutin robotról, így elindultam egy spirituális önfelfedezési/fejlesztési úton. Mindig is a boldogság keresése, megértése és megteremtése motivált… ahogy Yogi Bhajan is mondta, “Happiness is your birthright. Live it!” 
2016-ban végeztem a Kundalini Research Institute magyarországi képzésén. Azóta tanítok, szívesen fogadok magántanítványokat is. 
Egészen kislánykorom óta, különös vonzódásom van Indiához, így már korábban magával ragadott a hennázás művészete.

A Kundalíni jóga egy igen erőteljes holisztikus rendszer, ami nekem szerelem volt első tapasztalásra. 
Hiszem, hogy a Kundalíni jóga egy igazán hatásos eszköz, amely segít szembenéznünk a bennünk rejlő félelmekkel, hibás berögzülésekkel, sérelmekkel. 
Ezen gondolatmenet által keltettem életre a Remény & Jóga Napja programot, ahol rákban (elsősorban mellrákban) érintett hölgyeknek tartok ingyenes jóga órát havonta.

süle adrienn

Stúdió alapító tag, ONLINE Stresszoldó jóga oktató

A jógával elég későn találkoztam, de meghatározó erejű találkozás volt. 2003-ban kezdtem el az ELTE-re járni, ekkor ismerkedtem meg vele. Első mesterem Kővári Miklós jógaoktató volt, aki egy saját dinamikus elemekkel tűzdelt hatha jógába vezetett be. 3 órás foglalkozásain nemcsak ászanákat, légzéstechnikát és relaxációt gyakoroltunk, hanem masszázzsal és egyéb érdekes gyakorlatokkal egészítettük ki a klasszikus jógát.
Közel 4 évig jártam Miklóshoz eleinte csak hetente többször, majd elkezdtem napi rendszerességgel otthon is gyakorolni. Teljes szellemi és fizikai átalakulást tapasztaltam magamon. Közben számos más jógahagyománnyal is megismerkedtem, és eldöntöttem hogy én is meg szeretném osztani az emberekkel a tudásomat.
Első kis 3 fős csapatomnak egy éven keresztül heti egy vagy két alkalommal tartottam jógaórát. Majd elvégeztem az Asram Jóga- és Meditációs Központ egy éves oktatói tanfolyamát, 2008-2009-ben. Közben megismerkedtem a tradicionális hatha jóga gyakorlással, a segédeszközös Iyengar módszerrel, a női jógával, a kundalini jóga energetizáló gyakorlataival és egyes dinamikus jóga irányzatokkal is. Egy fitneszközpontban heti egy, majd később két alkalommal tanítottam jógát.
Mivel nem éreztem ott megfelelőnek a körülményeket, elhatároztam, hogy egy jógaközpontban szeretnék órákat tartani. Ebből  a tervből nőtte ki magát társammal Havas Edinával közösen 2009 szeptemberben megalapított jógaközpontunk az Ajna Jóga-és Mozgásstúdió. Edinával szinte együtt indultunk el az úton és a fontosabb megállókban is mindig találkoztunk, céljaink hasonlóak voltak, hogy életünket a jóga és a jóga oktatása töltse ki. És mindketten egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol a jóga számos különböző irányzatával megismerkedhetnek az emberek, elmélyíthetik tudásukat vagy egyszerűen csak feltöltődhetnek kinn hagyva a problémáikat.
2009. szeptembere óta folyamatosan minden nap jógaórákat tartok az Ajna Jóga- és Mozgásstúdióban, közben persze a saját gyakorlásommal fejlesztem és gyógyítom magamat. 2013-ban megszereztem a nemzetkőzi Yoga Allience és Yoga Federation által is elismert 200 órás jógaoktatói oklevelet Indiában. Rishikeshben (a jóga “fővárosa”) töltöttem 5 hetet, ahol elmélyedtem a jógagyakorlásban, a pranayama gyakorlásban és oktatásban valamint a meditációban.
Mivel egyre mélyebben érdekelt a jóga terápiás és egészségvédő hatása, ezért 2014 októberben meglátogattam a Krishnamacharya Yoga Mandrian-t Chennaiban (Dél-India). Ebben a jógaközpontban a tradicionális jóga eszközeivel kezelnek különféle betegségeket és lelki problémákat. Meghatározó erővel hatott rám, ahogy a jógát ott értelmezik- a maga teljességében és szerves egységben a jóga igazi céljával a meditációval és a lelki kiegyensúlyozottság mindennapi gyakorlásával.