Ajna Jóga

HAVAS EDINA

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.), az Ajna Jóga- és Mozgásstúdió alapítója és tulajdonosa

Hogy miért kezdtem el jógázni? Nehéz megfogalmazni. Már régóta szerettem volna elmenni jógaórára de sosem tudtam pontosan, hogy miért…

tóth orsolya

Okleveles Kismama jóga, Hatha jóga, Gyerek jóga oktató

Versenyszerű kézilabdás múltamból fakadó sérüléseim kapcsán fordultam a kíméletesebb mozgásformák felé, így jutottam el a jógához több, mint 10 évvel ezelőtt.…

Pável miklós

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.)

Több mint 10 éve jógázom. A mozgás mindig is az életem része volt. Gyerekként-kamaszként öttusáztam, később az érdeklődésem a harcművészetek felé fordult. 

varró melinda

Okleveles Hatha jóga, Trauma-tudatos jóga oktató

A jógagyakorlásom 2014-ben vált rendszeressé, miután egy térdsérülés kényszerpihenőre küldött, és egy olyan mozgásformát kerestem, ami nem csak a testemet…

krémer sára

Okleveles Tajcsi és Wushu oktató / Kismama jóga, Babás jóga, Gerincjóga és Ashtanga jóga oktató

Imádok mozogni, filozofálni és tanítani! Azt hiszem mindent elmond, hogy én voltam az a gyerek, akit a polc tetejéről szedtek le…

LŐRINCZNÉ DEÁK ESZTER

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.)

A jógával való ismerkedésemet hatha jógával kezdtem. Az Iyengar metódussal véletlenül találkoztam, amikor Bartsch Gabi órájára keveredtem…

MÓRÉ MARIANN

Okleveles Hatha jóga oktató

Az élet nagy kérdéseire, hogy miért létezünk, mi miért történik velünk körülbelül 20 éves koromban kezdtem keresni a válaszokat, kerestem az ennek megfelelő…

RAVIDEEP KAUR

Okleveles Kundalíni jóga oktató

Ravideep Kaur | Dadi Ildikó vagyok, Kundalini jóga instruktor és hennafestő.
Már gyerekkoromban is jógáztam, de 7 évvel ezelőtt tértem vissza immár…

székely orsolya

Okleveles Hatha és Vinyasa flow jóga oktató

Több mint öt éve foglalkozom már jógával, ami kezdetben egyszerűen csak a sportolás célját szolgálta…

süle adrienn

Stúdió alapító tag, O LINE Stresszoldó jóga oktató

A jógával elég későn találkoztam, de meghatározó erejű találkozás volt. 2003-ban kezdtem el az ELTE-re járni, ekkor ismerkedtem meg vele…

Havas Edina

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.), az Ajna Jóga- és Mozgásstúdió alapítója és tulajdonosa

Hogy miért kezdtem el jógázni? Nehéz megfogalmazni. Már régóta szerettem volna elmenni jógaórára de sosem tudtam pontosan, hogy miért. Sokáig  keresgéltem a megfelelő alkalmat, míg egyetemi éveim alatt  felkínálkozott a lehetőség ’egyetemi sportfoglalkozás’ címszó alatt.  Ekkor megtörtént a találkozás, a felismerés amelynek folyamata a mai napig tart és kíséri életem szakaszait. A jóga kapcsán megtanultam legyőzni merev testi akadályaimat és ezáltal rájönni, hogy az élet többi területén is lehetséges ugyanez. A gyakorlásért cserébe rugalmasságot, hajlékonyságot és erőt kaptam, hogy végig menjek a magam elé kitűzött úton.  2003. óta jógázom rendszeresen. 2007-2008-ban egy hatha jóga oktató képzésen ismerkedtem meg B.K.S. Iyengar mester tanításaival és az Iyengar jógával amely nagy áttörés volt gyakorlásom terén.
2009. októberében régi álmom vált valóra, egykori gimnáziumi osztálytársammal Süle Adriennel megalapítottuk az Ajna Jóga – és Mozgásstúdiót, amely által a hatha jóga különböző irányzatait szeretnénk megismertetni és megszerettetni a hozzánk látogatókkal.
Tagja vagyok a Magyar Iyengar Jóga Szövetségnek és 2011-2014. között a 3 éves Iyengar Yoga Tanárképző hallgatója voltam.
2013. júniusában sikeresen letettem az Introductory Level I. vizsgát, majd 2014. októberében sikeresen teljesítettem az Introductory Level II. vizsgát.
Az elmúlt évek alatt több Senior Iyengar jóga oktató: Manouso Manos, Rita Keller, James Murphy, Joan White, Stephanie Quirk, Dean Lerner, Laurie Blakeney workshopján vettem részt.
Eddig háromszor jártam az indiai Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ban az Iyengar család óráin (utolsó alkalommal 2015. októberében), ahova terveim szerint a közeljövőben szeretnék visszatérni.

“A szavak nem tudják kifejezni a jóga teljes értékét. Meg kell tapasztalni.” B.K.S. Iyengar

tóth orsolya

Okleveles Kismama jóga, Hatha jóga, Gyerek jóga oktató

Versenyszerű kézilabdás múltamból fakadó sérüléseim kapcsán fordultam a kíméletesebb mozgásformák felé, így jutottam el a jógához több, mint 10 évvel ezelőtt, mely a fizikai síkról nagyon gyorsan elkezdte a szellemi és lelki síkot is táplálni bennem. 

Azóta élem ezt az érzést, hogy a jógamatracomra lépve egy új világ közepén találom magam, amelyet Én teremtek Magamból- Magamnak és amely minden alkalommal más, szebb, gazdagabb, több, mélyebb. 

Ezt az örömöt szerettem volna átadni a gyerekeknek és a kismamáknak. 

Várandós- flow óráimon a kismamák körül „csak” tartom a teret és gyönyörű zenére áramlok Velük és kisbabájukkal, egy olyan 90 perces jógaórán, ahol ellazulhatnak, megpihenhetnek, ugyanakkor testileg-lelkileg erősödhetnek és mindezt együtt, egy támogató női körben, ahol mindenki ugyanazon az úton halad és ugyanazon cél felé törekszik. 

Gyere, jógázz Velünk, Biztonságban Változunk együtt!

Szeretettel várlak és köszönöm, hogy kísérhetlek!

pável miklós

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.)

Több mint 10 éve jógázom. A mozgás mindig is az életem része volt. Gyerekként-kamaszként öttusáztam, később az érdeklődésem a harcművészetek felé fordult. Jó pár év és jó pár sérülés után olyan állapotba kerültem, hogy a gyógytorna maradt az egyetlen orvosilag javasolt mozgás, amit végezhettem. 

Ekkor találkoztam az Iyengar Jógával. Kezdetben nem mertem elhinni, hogy a korábban véglegesnek tartott sérüléseim javulnak, a fájdalmaim elmúlnak és egyre jobban érzem magam. A rendszeres gyakorlás azonban nem csak a testem tette egészségesebbé, de finoman átalakította az életem minden területét. Megnyugvást és bizalmat hozott a hétköznapjaimba és erőt ad ahhoz, hogy a környezetem problémáira is elfogadóbban és nyitottabban reagáljak. Soha nem gondoltam, hogy létezik olyan mozgásforma, ami ilyen mély szellemi tartalmat hordoz. Szerettem volna jobban megismerni a Jógát és ezen keresztül megérteni másokat és önmagam. Így kezdtem el az V. Magyar Iyengar Jóga Oktatóképzőt melyet 2019 nyarán végeztem el. Tanáraim Veres Mónika és Trapp László. Szerencsésnek érzem magam, hogy tőlük tanulhatok. Sokat köszönhetek Répássy Erikának és Kevin Gardinernek is.

Szeretném, ha Ti is megtapasztalnátok, azt az élményt, amit a Jógapózok letisztult és egyszerű instrukciók általi gyakorlása által elérhető

 

Varró melinda

Okleveles Hatha jóga, Trauma-tudatos jóga oktató

A jógagyakorlásom 2014-ben vált rendszeressé, miután egy térdsérülés kényszerpihenőre küldött, és egy olyan mozgásformát kerestem, ami nem csak a testemet, de a lelkemet is meggyógyította. Az elmúlt években a jóga egy biztos támasszá vált az életemben, amely segít újból és újból megtalálnom a lelki egyensúlyt. 2021 őszén érett meg bennem az elhatározás, hogy a jóga pozitív hatásait másokkal is megismertessem, és beiratkoztam Diószegi Ádám Hatha jógaoktató képzésére. A sikeres vizsgám után úgy éreztem, szükségem van további pszichológiai és oktatásmódszertani ismeretekre, hogy minél többféle háttérrel rendelkező embernek pozitív élményt nyújthassak óráim során. Elvégeztem az AdniJóga alapítvány trauma-tudatos jógaoktatói továbbképzését azzal a céllal, hogy a traumát átélt emberek is biztonságban érezhessék magukat az óráimon. Jógaoktatóként a célom, hogy egy olyan eszközt adjak a gyakorlók kezébe, amely által megélhetik az önelfogadást. Az óráimon ösztönzöm a gyakorlókat annak megfigyelésére, hogy mire van szükségük az adott pillanatban, hogy az óráról kilépve ezt a tudatosságot magukkal vihessék a mindennapi életbe. Kiemelten fontos számomra egy támogató légkör megteremtése, ahol a gyakorló pont úgy jó, ahogy éppen akkor van. A jóga számomra az öngondoskodás és önismeret egyik csodálatos eszköze, mely segítségével a világ felé is kedvességgel és odaadással tudunk nyitni.

krémer sára

Okleveles Tajcsi és Wushu oktató / Kismama jóga, Babás jóga, Gerincjóga és Ashtanga jóga oktató

Kremer_Sara_Pelenkatlanodj_mosolygos_atlatszo

Imádok mozogni, filozofálni és tanítani! Azt hiszem mindent elmond, hogy én voltam az a gyerek, akit a polc tetejéről szedtek le, aki az apukájával jógázott és a nagypapájával harcművészeti filmeket nézett. Ha nem mozogtam akkor biztos, hogy rajzoltam vagy azon gondolkodtam, hogy a világ különféle jelenségei között mik az összefüggések. Később pedig bármi is volt éppen a szívem csücske azt előbb-utóbb tanítani is elkezdtem.

Tánc, torna, görkori és lovaglás után 1999-ben (19 évesen) kikötöttem a kínai harcművészeteknél. Minden reményeimet felülmúlta, úgy éreztem ez az amit mindig is kerestem! Egy Kungfu vagy Tajcsi edzés ugyanis mindent tartalmaz, amit az ember a mozgásban kereshet. Van benne filozófiai háttér, a belső energiák mozgatása, a fizikai test nyújtása és erősítése, önmagunk és határaink túllépése. Az első edzés után azt éreztem mintha egy nagytakarítást végeztem volna, kitisztult a fejem, fizikailag is elfáradtam, minden belső feszültség megszűnt. Hosszútávon pedig teljes transzformáció volt.

Hogy még jobban elmélyítsem a tudásom 2001-ben a Buddhista Főiskolán kezdtem ismét komolyabban a jóga és a harcművészetek filozófiai hátterével foglalkozni, valamint itt kezdtem el újra aktívan jógázni is. 

2002-ben csatlakoztam a Duan Zhi Chao kínai mester által vezetett első magyar Wushu csapathoz. Még abban az évben Wushu-ból, 2003-ban pedig Tajcsi-ból letettem az oktatáshoz szükséges vizsgákat a Chan Wu Szövetség keretein belül és elkezdtem tanítani. 2005-ben egy nagy álmom teljesült: több hónapot töltöttem Kínában, a Shaolin Kungfu szülőhelyén, egy a Shi De Yang nagymester által vezetett harcművészeti iskolában. Mindeközben 2002-2007 között sorra nyertem a hazai és külföldi versenyeket.

2007-2009 között sportedzői képesítést szereztem a Budai Sportoktatói Akadémián.

Ezt követően 2010-ben nemzetközi vizekre eveztem és ott élő kínai, brit és portugál harcművészeti mesterektől tanultam. 

A jógát még a harcművészeti edzéseim mellett kezdtem el oktatni, külföldön (Portugália, Olaszország, Spanyolország) és itthon is tartottam jóga órákat. 2013-2015 között elvégeztem több jóga oktatói képzést: Gerincjóga (Mandala Jóga Stúdiók), Kismama és babás jóga (Padma Jóga Stúdió), és Manju Jois Ashtanga jóga oktató képzése. Majd  tanítani kezdtem a Mandala jóga stúdióban. 

2016-ban és 2018-ban megszületett a két kislányom. Ezalatt az idő alatt ashtanga jógát, babás jógát majd szülő-gyerek edzéseket tartottam.

2020-tól és jelenleg is Lü Guangyi kínai mester edzésein fejlesztem tovább a Tajcsi tudásomat – a folyamatos jóga gyakorlás és Kungfu edzések mellett.

Szeretem átadni másoknak is ezt az örömet és szabadságot, ami a mozgás által elérhető. Hiszem, hogy a testünk és mi egyek vagyunk. A mozgás gyakorlása által megtanulhatsz együtt dolgozni, harmóniában élni a testeddel, önmagaddal és a téged körülvevő világgal. Ha megismered és együtt tudsz működni a testeddel, akkor ez nem csak a fizikai és mentális egészségedre, hanem az életed minden területére kihat. Ez az az ajándék, amit szeretnék neked adni.

“Gyakorolj, a többi jön magától.” Sri K. Pattabhi Jois

Lőrinczné Deák Eszter

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.)

A jógával való ismerkedésemet hatha jógával kezdtem. Az Iyengar metódussal véletlenül találkoztam, amikor Bartsch Gabi órájára keveredtem. Egyből megfogott az ottani hangulat, az ászanák pontos kivitelezése, az instrukciók precízsége, a gyakorlók eltökéltsége. Egészen más volt, mint amit más jóga órákon tapasztaltam. Rögtön éreztem, hogy az Iyengar jóga az én világom. Később azt figyeltem meg, hogy az Iyengar órákon tényleg megvalósul az, hogy a jóga mindenkié. Több a férfi gyakorló, mint más jóga irányzatokban és az Iyengar jóga gyakorlók életkora is nagyon széles skálán mozog.
Gyakorlásom során megtapasztaltam, hogy mindig lehet újabb és újabb kihívásokat találni, hogy még egy egyszerű ászanát is mennyiféle módon lehet megközelíteni, hogy mindig lehet újabb és újabb felfedeznivalókat találni. Számomra a jóga egy olyan játszótér, amit nem tudok megunni. Biztonságos keretek között tudom feszegetni a határaimat, tudok olyan tapasztalatokat szerezni, amelyek az egész életemre kihatnak.
Hogy tudásomat tovább fejlesszem és a jógázásban szerzett örömömet másokkal is megoszthassam, elvégeztem az V. Iyengar Jóga Oktatóképzőt. 2019 júniusában vizsgáztam, Introductory II. szintű Iyengar Jógaoktató vagyok.
Fontos számomra, hogy tanítványaim örömmel mozogjanak, örömmel jógázzanak, átéljék azt, hogy egy rövid gyakorlás is hatással van az életükre, derűsebbé, kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé válnak általa.
Hálával tartozom tanáraimnak, Trapp Lacinak és Veres Móninak, akik megismertették velem ezt a metódust és folyamatosan segítenek utamon.

Móré Mariann

Okleveles Hatha jóga oktató

Az élet nagy kérdéseire, hogy miért létezünk, mi miért történik velünk körülbelül 20 éves koromban kezdtem keresni a válaszokat, kerestem az ennek megfelelő könyveket, írásokat, olvasni kezdtem a jógáról, jóga filozófiáról – valamiért nagyon megfogtak többek között Osho könyvei.
Foglalkoztatott hosszú ideig a jóga „elméleti” része, de annak gyakorlására 6 évvel ezelőtt értem meg igazán. Magántanárként mesterem volt két éven keresztül Sri Vijah Anand indiai jógamester. Megtanította a jóga ászanákon keresztül a test lélek „összehangolását” a légzésen, a légzőgyakorlatokon át, valamint hogy a jóga mennyi értéket, csodát, mennyi választ és Önismereti utat mutat.

2016. szeptemberében Diószegi Ádám vezetésével elkezdtem a HATHA jóga oktatói képzést, decemberben sikeres vizsgát tettem a Samadhi Jóga Akadémia keretein belül.
2017. május 2-án kezdtem csoportos órákat tartani.
2019. január óta leginkább magánórákat tartok, amelynek szintén látom pozitív hatásait, hiszen egyénileg, mindenkivel másként, személyre szabottan lehet gyakorolni, így a fejlődés egyéni szinten lehetővé teszi a gyorsabb pozitív változást. Hiszem, hogy a csoportos órákon az EGYÜTT mozduló energia, az áramlás egészen más erőt, élményt nyújt a jógázóknak, és személy szerint nekem is.
Számomra a jóga Önismeret, az élet szépségének, teljességének megtalálása, megélése, hit és teljes bizalom Önmagamban és mindenben, ami körülöttem a „színpadon” történik.
Valóban a jóga a legjobb dolog, ami történhetett velem.

Ravideep Kaur

Okleveles Kundalíni jóga oktató

Ravideep Kaur | Dadi Ildikó vagyok, Kundalini jóga instruktor és hennafestő.

Már gyerekkoromban is jógáztam, de 7 évvel ezelőtt tértem vissza immár a Kundalíni jógához, mikor is új célokat kerestem az életemben. Szakítva az addigi munkámmal, úgy éreztem többről szól az élet, mint a napi rutin robotról, így elindultam egy spirituális önfelfedezési/fejlesztési úton. Mindig is a boldogság keresése, megértése és megteremtése motivált… ahogy Yogi Bhajan is mondta, “Happiness is your birthright. Live it!” 
2016-ban végeztem a Kundalini Research Institute magyarországi képzésén. Azóta tanítok, szívesen fogadok magántanítványokat is. 
Egészen kislánykorom óta, különös vonzódásom van Indiához, így már korábban magával ragadott a hennázás művészete.

A Kundalíni jóga egy igen erőteljes holisztikus rendszer, ami nekem szerelem volt első tapasztalásra. 
Hiszem, hogy a Kundalíni jóga egy igazán hatásos eszköz, amely segít szembenéznünk a bennünk rejlő félelmekkel, hibás berögzülésekkel, sérelmekkel. 
Ezen gondolatmenet által keltettem életre a Remény & Jóga Napja programot, ahol rákban (elsősorban mellrákban) érintett hölgyeknek tartok ingyenes jóga órát havonta.

székely orsolya

Okleveles Hatha és Vinyasa Flow jóga oktató

Több mint öt éve foglalkozom már jógával, ami kezdetben egyszerűen csak a sportolás célját szolgálta. Ahogy a gyakorlásom rendszeressé vált, a jobb fizikai erőnlét és hajlékonyság mellett elkezdtem a jóga további jótékony hatásait is megtapasztalni, mint az önelfogadás, fokozott nyitottság, lecsökkent stressz-szint és hosszan tartó figyelem. Mára a jógát az önismeret egy kiváló eszközének tekintem, hiszen a gyakorlás során a jógázó teste és lelki világa összhangba kerül egymással. Ennek megtapasztalása pedig, a fizikai gyakorlásból kilépve az önazonos, értékelvű cselekvést szolgálja, így a jóga életmóddá válik. 

Oktatói képesítésemet 2021 nyarán szereztem a Downdog jóga stúdiónál, ahol a hatha és vinyásza flow jógatípusok alapismereteit mélyítettem el. Óráimon a hatha flow gyakorlatsorokat részesítem előnyben, ahol a két jógatípust ötvözve a gyakorlás a folytonos mozgásszekvenciáknak köszönhetően dinamikussá válik, másrészt a szekvenciák között az érzetfigyelés is kiemelt szerepet játszik. A gyakorlás során a fizikai szinten jelentkező feszültségek kioldódnak, így a lélek is felszabadul. Ezt a szemléletet szeretném átadni óráim során, utat mutatva a gyakorlóknak az öröm és kiteljesedés felé.

Süle Adrienn

Stúdió alapító tag, ONLINE Stresszoldó jóga oktató

A jógával elég későn találkoztam, de meghatározó erejű találkozás volt. 2003-ban kezdtem el az ELTE-re járni, ekkor ismerkedtem meg vele. Első mesterem Kővári Miklós jógaoktató volt, aki egy saját dinamikus elemekkel tűzdelt hatha jógába vezetett be. 3 órás foglalkozásain nemcsak ászanákat, légzéstechnikát és relaxációt gyakoroltunk, hanem masszázzsal és egyéb érdekes gyakorlatokkal egészítettük ki a klasszikus jógát.
Közel 4 évig jártam Miklóshoz eleinte csak hetente többször, majd elkezdtem napi rendszerességgel otthon is gyakorolni. Teljes szellemi és fizikai átalakulást tapasztaltam magamon. Közben számos más jógahagyománnyal is megismerkedtem, és eldöntöttem hogy én is meg szeretném osztani az emberekkel a tudásomat.
Első kis 3 fős csapatomnak egy éven keresztül heti egy vagy két alkalommal tartottam jógaórát. Majd elvégeztem az Asram Jóga- és Meditációs Központ egy éves oktatói tanfolyamát, 2008-2009-ben. Közben megismerkedtem a tradicionális hatha jóga gyakorlással, a segédeszközös Iyengar módszerrel, a női jógával, a kundalini jóga energetizáló gyakorlataival és egyes dinamikus jóga irányzatokkal is. Egy fitneszközpontban heti egy, majd később két alkalommal tanítottam jógát.
Mivel nem éreztem ott megfelelőnek a körülményeket, elhatároztam, hogy egy jógaközpontban szeretnék órákat tartani. Ebből  a tervből nőtte ki magát társammal Havas Edinával közösen 2009 szeptemberben megalapított jógaközpontunk az Ajna Jóga-és Mozgásstúdió. Edinával szinte együtt indultunk el az úton és a fontosabb megállókban is mindig találkoztunk, céljaink hasonlóak voltak, hogy életünket a jóga és a jóga oktatása töltse ki. És mindketten egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol a jóga számos különböző irányzatával megismerkedhetnek az emberek, elmélyíthetik tudásukat vagy egyszerűen csak feltöltődhetnek kinn hagyva a problémáikat.
2009. szeptembere óta folyamatosan minden nap jógaórákat tartok az Ajna Jóga- és Mozgásstúdióban, közben persze a saját gyakorlásommal fejlesztem és gyógyítom magamat. 2013-ban megszereztem a nemzetkőzi Yoga Allience és Yoga Federation által is elismert 200 órás jógaoktatói oklevelet Indiában. Rishikeshben (a jóga “fővárosa”) töltöttem 5 hetet, ahol elmélyedtem a jógagyakorlásban, a pranayama gyakorlásban és oktatásban valamint a meditációban.
Mivel egyre mélyebben érdekelt a jóga terápiás és egészségvédő hatása, ezért 2014 októberben meglátogattam a Krishnamacharya Yoga Mandrian-t Chennaiban (Dél-India). Ebben a jógaközpontban a tradicionális jóga eszközeivel kezelnek különféle betegségeket és lelki problémákat. Meghatározó erővel hatott rám, ahogy a jógát ott értelmezik- a maga teljességében és szerves egységben a jóga igazi céljával a meditációval és a lelki kiegyensúlyozottság mindennapi gyakorlásával.