Ajna Jóga

HAVAS EDINA

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.), az Ajna Jóga- és Mozgásstúdió alapítója és tulajdonosa

Hogy miért kezdtem el jógázni? Nehéz megfogalmazni. Már régóta szerettem volna elmenni jógaórára de sosem tudtam pontosan, hogy miért…

CSÉVE DOROTTYA

Okleveles Kismama jóga, Babajóga, Vinyasa Flow jóga oktató

Kislány korom óta érdekel a jóga különleges világa, annak idején Anyukámat kísértem el hatha órákra, ahol gyermeki kíváncsisággal figyeltem az oktató hajlékonyságát, tudatosságát és ezt…

Profil
elekes-csupics milica

Okleveles Kismama jóga, Baba-Mama jóga, Yin jóga oktató

Érdeklődésem a jóga iránt hosszabb időre nyúlik vissza, azonban a fizikai gyakorláshoz csak fiatal felnőttként jutottam el. Olyan mozgásformát kerestem…

LŐRINCZNÉ DEÁK ESZTER

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.)

A jógával való ismerkedésemet hatha jógával kezdtem. Az Iyengar metódussal véletlenül találkoztam, amikor Bartsch Gabi órájára keveredtem…

MÓRÉ MARIANN

Okleveles Hatha jóga oktató

Az élet nagy kérdéseire, hogy miért létezünk, mi miért történik velünk körülbelül 20 éves koromban kezdtem keresni a válaszokat, kerestem az ennek megfelelő könyveket…

RAVIDEEP KAUR

Okleveles Kundalíni jóga oktató

Ravideep Kaur | Dadi Ildikó vagyok, Kundalini jóga instruktor és hennafestő.
Már gyerekkoromban is jógáztam, de 7 évvel ezelőtt tértem vissza immár…

SÜLE ADRIENN

Stúdió alapító tag, ONLINE Stresszoldó jóga oktató

A jógával elég későn találkoztam, de meghatározó erejű találkozás volt. 2003-ban kezdtem el az ELTE-re járni, ekkor ismerkedtem meg vele…

Havas Edina

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.), az Ajna Jóga- és Mozgásstúdió alapítója és tulajdonosa

Hogy miért kezdtem el jógázni? Nehéz megfogalmazni. Már régóta szerettem volna elmenni jógaórára de sosem tudtam pontosan, hogy miért. Sokáig  keresgéltem a megfelelő alkalmat, míg egyetemi éveim alatt  felkínálkozott a lehetőség ’egyetemi sportfoglalkozás’ címszó alatt.  Ekkor megtörtént a találkozás, a felismerés amelynek folyamata a mai napig tart és kíséri életem szakaszait. A jóga kapcsán megtanultam legyőzni merev testi akadályaimat és ezáltal rájönni, hogy az élet többi területén is lehetséges ugyanez. A gyakorlásért cserébe rugalmasságot, hajlékonyságot és erőt kaptam, hogy végig menjek a magam elé kitűzött úton.  2003. óta jógázom rendszeresen. 2007-2008-ban egy hatha jóga oktató képzésen ismerkedtem meg B.K.S. Iyengar mester tanításaival és az Iyengar jógával amely nagy áttörés volt gyakorlásom terén.
2009. októberében régi álmom vált valóra, egykori gimnáziumi osztálytársammal Süle Adriennel megalapítottuk az Ajna Jóga – és Mozgásstúdiót, amely által a hatha jóga különböző irányzatait szeretnénk megismertetni és megszerettetni a hozzánk látogatókkal.
Tagja vagyok a Magyar Iyengar Jóga Szövetségnek és 2011-2014. között a 3 éves Iyengar Yoga Tanárképző hallgatója voltam.
2013. júniusában sikeresen letettem az Introductory Level I. vizsgát, majd 2014. októberében sikeresen teljesítettem az Introductory Level II. vizsgát.
Az elmúlt évek alatt több Senior Iyengar jóga oktató: Manouso Manos, Rita Keller, James Murphy, Joan White, Stephanie Quirk, Dean Lerner, Laurie Blakeney workshopján vettem részt.
Eddig háromszor jártam az indiai Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ban az Iyengar család óráin (utolsó alkalommal 2015. októberében), ahova terveim szerint a közeljövőben szeretnék visszatérni.

“A szavak nem tudják kifejezni a jóga teljes értékét. Meg kell tapasztalni.” B.K.S. Iyengar

Cséve Dorottya

Okleveles Kismama jóga, Babajóga, Vinyasa Flow jóga oktató

Kislány korom óta érdekel a jóga különleges világa, annak idején Anyukámat kísértem el hatha órákra, ahol gyermeki kíváncsisággal figyeltem az oktató hajlékonyságát, tudatosságát és ezt az egész különlegesen nyugodt légkört. Aztán felnőttként találkoztam a Vinyasza Flow stílussal, ami számomra azonnal szerelem lett. A könnyed áramlás és a tudatos odafigyelés egyensúlya a testemben és a lelkemben is új lehetőségeket nyitott meg.
Balin töltött látogatásom alkalmával, egy trikonászana gyakorlása közben fogalmazódott meg bennem a visszavonhatatlan szándék: szeretnék jógaoktató lenni.
2017-ben végeztem el Varga Juditnál a 200 órás Vinyasza Flow oktatóképzést, 2020-ban Csíki Mariann és Kuti Judit vezetésével a Babajóga mozgásfejlesztéssel oktatóképzést, majd Csíki Mariann és Varga Judit Kismama jóga flow oktatóképzését. Ezek a tanfolyamok számomra mind önismereti, mind szakmai szempontból életreszóló élmények lettek.
Várandós nőként csodálatos lehetőségnek tartom, hogy mindezt a tudást megosszam más kismamákkal is, ezzel is támogatva a mindannyiunkban élő női erőt és építve a női közösséget, ami ebben az áldott állapotban egyre nagyobb segítségünkre lehet.
Mélyen hiszem, hogy a mozgás a kulcsa kiegyensúlyozottságunknak és gyermekeink egészséges fejlődésének, amit érdemes már a pocakban elkezdeni. 

Ha szívesen gyakorolnád a jógát kismamaként is, vagy most próbálnád ki először ezt a mozgásformát és betöltötted a várandósságod 14. hetét, akkor szeretettel várlak szerdai napon 17:45-től 19:15-ig. A gyakorlatok során átmozgatjuk a tested, kifejezetten kismamáknak szánt gyakorlatokkal, mely jótékonyan hat a hormonális folyamatokra is, eközben a babád reflexei és idegrendszere is fejlődik, és a közös jógázás támogatja kettőtök szeretetteli kapcsolódását is. 

elekes-csupics milica

Okleveles Kismama jóga, Baba-Mama jóga, Yin jóga oktató

Profil

Érdeklődésem a jóga iránt hosszabb időre nyúlik vissza, azonban a fizikai gyakorláshoz csak fiatal felnőttként jutottam el. Olyan mozgásformát kerestem, amely nem csak a test edzéséről szól, megtaláltam. A jóga az egyik legfontosabb önismereti út lett az életemben. 

A tanulást 2014-ben kezdtem gyermekjóga oktatói tanfolyammal, melyet 200 órás felnőtt majd yin és meditációs, valamint kismama és baba-mama oktatói képzés követett. A tanulásnak sosincs vége, ráébredtem, hogy minél többet tudok, tapasztalok meg a jógáról, a jóga által, annál jobban nő bennem a vágy a tovább mélyülésre. 

Sosem voltam hajlékony, a mai napig nem tudom a nyakamba tenni a lábamat. De a jóga számomra nem is csak erről szól (mindamellett, hogy a gyakorlással természetes módon enged, lazul a test is.) Az óráimon és a saját gyakorlásomban is sokkal fontosabbnak tartom a teljes jól-létet, illetve afelé haladást matracon innen és túl is! 

Kismamákat oktatni nagy megtiszteltetés számomra. Az óráim során törekszem a bensőséges, kedves hangulat fenntartására, amely lehetővé teszi, hogy a kismamák biztonságban érezzék magukat, és bátran feltegyék kérdéseiket vagy megosszák az aktuális örömeiket, nehézségeiket. Hiszek a bizalomban és a csoport megtartó energiájában.

Lőrinczné Deák Eszter

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.)

A jógával való ismerkedésemet hatha jógával kezdtem. Az Iyengar metódussal véletlenül találkoztam, amikor Bartsch Gabi órájára keveredtem. Egyből megfogott az ottani hangulat, az ászanák pontos kivitelezése, az instrukciók precízsége, a gyakorlók eltökéltsége. Egészen más volt, mint amit más jóga órákon tapasztaltam. Rögtön éreztem, hogy az Iyengar jóga az én világom. Később azt figyeltem meg, hogy az Iyengar órákon tényleg megvalósul az, hogy a jóga mindenkié. Több a férfi gyakorló, mint más jóga irányzatokban és az Iyengar jóga gyakorlók életkora is nagyon széles skálán mozog.
Gyakorlásom során megtapasztaltam, hogy mindig lehet újabb és újabb kihívásokat találni, hogy még egy egyszerű ászanát is mennyiféle módon lehet megközelíteni, hogy mindig lehet újabb és újabb felfedeznivalókat találni. Számomra a jóga egy olyan játszótér, amit nem tudok megunni. Biztonságos keretek között tudom feszegetni a határaimat, tudok olyan tapasztalatokat szerezni, amelyek az egész életemre kihatnak.
Hogy tudásomat tovább fejlesszem és a jógázásban szerzett örömömet másokkal is megoszthassam, elvégeztem az V. Iyengar Jóga Oktatóképzőt. 2019 júniusában vizsgáztam, Introductory II. szintű Iyengar Jógaoktató vagyok.
Fontos számomra, hogy tanítványaim örömmel mozogjanak, örömmel jógázzanak, átéljék azt, hogy egy rövid gyakorlás is hatással van az életükre, derűsebbé, kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé válnak általa.
Hálával tartozom tanáraimnak, Trapp Lacinak és Veres Móninak, akik megismertették velem ezt a metódust és folyamatosan segítenek utamon.

Móré Mariann

Okleveles Hatha jóga oktató

Az élet nagy kérdéseire, hogy miért létezünk, mi miért történik velünk körülbelül 20 éves koromban kezdtem keresni a válaszokat, kerestem az ennek megfelelő könyveket, írásokat, olvasni kezdtem a jógáról, jóga filozófiáról – valamiért nagyon megfogtak többek között Osho könyvei.
Foglalkoztatott hosszú ideig a jóga „elméleti” része, de annak gyakorlására 6 évvel ezelőtt értem meg igazán. Magántanárként mesterem volt két éven keresztül Sri Vijah Anand indiai jógamester. Megtanította a jóga ászanákon keresztül a test lélek „összehangolását” a légzésen, a légzőgyakorlatokon át, valamint hogy a jóga mennyi értéket, csodát, mennyi választ és Önismereti utat mutat.

2016. szeptemberében Diószegi Ádám vezetésével elkezdtem a HATHA jóga oktatói képzést, decemberben sikeres vizsgát tettem a Samadhi Jóga Akadémia keretein belül.
2017. május 2-án kezdtem csoportos órákat tartani.
2019. január óta leginkább magánórákat tartok, amelynek szintén látom pozitív hatásait, hiszen egyénileg, mindenkivel másként, személyre szabottan lehet gyakorolni, így a fejlődés egyéni szinten lehetővé teszi a gyorsabb pozitív változást. Hiszem, hogy a csoportos órákon az EGYÜTT mozduló energia, az áramlás egészen más erőt, élményt nyújt a jógázóknak, és személy szerint nekem is.
Számomra a jóga Önismeret, az élet szépségének, teljességének megtalálása, megélése, hit és teljes bizalom Önmagamban és mindenben, ami körülöttem a „színpadon” történik.
Valóban a jóga a legjobb dolog, ami történhetett velem.

Ravideep Kaur

Okleveles Kundalíni jóga oktató

Ravideep Kaur | Dadi Ildikó vagyok, Kundalini jóga instruktor és hennafestő

Már gyerekkoromban is jógáztam, de 7 évvel ezelőtt tértem vissza immár a Kundalíni jógához, mikor is új célokat kerestem az életemben. Szakítva az addigi munkámmal, úgy éreztem többről szól az élet, mint a napi rutin robotról, így elindultam egy spirituális önfelfedezési/fejlesztési úton. Mindig is a boldogság keresése, megértése és megteremtése motivált… ahogy Yogi Bhajan is mondta, “Happiness is your birthright. Live it!” 
2016-ban végeztem a Kundalini Research Institute magyarországi képzésén. Azóta tanítok, szívesen fogadok magántanítványokat is. 
Egészen kislánykorom óta, különös vonzódásom van Indiához, így már korábban magával ragadott a hennázás művészete.

A Kundalíni jóga egy igen erőteljes holisztikus rendszer, ami nekem szerelem volt első tapasztalásra. 
Hiszem, hogy a Kundalíni jóga egy igazán hatásos eszköz, amely segít szembenéznünk a bennünk rejlő félelmekkel, hibás berögzülésekkel, sérelmekkel. 
Ezen gondolatmenet által keltettem életre a Remény & Jóga Napja programot, ahol rákban (elsősorban mellrákban) érintett hölgyeknek tartok ingyenes jóga órát havonta.

Süle Adrienn

Stúdió alapító tag, ONLINE Stresszoldó jóga oktató

A jógával elég későn találkoztam, de meghatározó erejű találkozás volt. 2003-ban kezdtem el az ELTE-re járni, ekkor ismerkedtem meg vele. Első mesterem Kővári Miklós jógaoktató volt, aki egy saját dinamikus elemekkel tűzdelt hatha jógába vezetett be. 3 órás foglalkozásain nemcsak ászanákat, légzéstechnikát és relaxációt gyakoroltunk, hanem masszázzsal és egyéb érdekes gyakorlatokkal egészítettük ki a klasszikus jógát.
Közel 4 évig jártam Miklóshoz eleinte csak hetente többször, majd elkezdtem napi rendszerességgel otthon is gyakorolni. Teljes szellemi és fizikai átalakulást tapasztaltam magamon. Közben számos más jógahagyománnyal is megismerkedtem, és eldöntöttem hogy én is meg szeretném osztani az emberekkel a tudásomat.
Első kis 3 fős csapatomnak egy éven keresztül heti egy vagy két alkalommal tartottam jógaórát. Majd elvégeztem az Asram Jóga- és Meditációs Központ egy éves oktatói tanfolyamát, 2008-2009-ben. Közben megismerkedtem a tradicionális hatha jóga gyakorlással, a segédeszközös Iyengar módszerrel, a női jógával, a kundalini jóga energetizáló gyakorlataival és egyes dinamikus jóga irányzatokkal is. Egy fitneszközpontban heti egy, majd később két alkalommal tanítottam jógát.
Mivel nem éreztem ott megfelelőnek a körülményeket, elhatároztam, hogy egy jógaközpontban szeretnék órákat tartani. Ebből  a tervből nőtte ki magát társammal Havas Edinával közösen 2009 szeptemberben megalapított jógaközpontunk az Ajna Jóga-és Mozgásstúdió. Edinával szinte együtt indultunk el az úton és a fontosabb megállókban is mindig találkoztunk, céljaink hasonlóak voltak, hogy életünket a jóga és a jóga oktatása töltse ki. És mindketten egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol a jóga számos különböző irányzatával megismerkedhetnek az emberek, elmélyíthetik tudásukat vagy egyszerűen csak feltöltődhetnek kinn hagyva a problémáikat.
2009. szeptembere óta folyamatosan minden nap jógaórákat tartok az Ajna Jóga- és Mozgásstúdióban, közben persze a saját gyakorlásommal fejlesztem és gyógyítom magamat. 2013-ban megszereztem a nemzetkőzi Yoga Allience és Yoga Federation által is elismert 200 órás jógaoktatói oklevelet Indiában. Rishikeshben (a jóga “fővárosa”) töltöttem 5 hetet, ahol elmélyedtem a jógagyakorlásban, a pranayama gyakorlásban és oktatásban valamint a meditációban.
Mivel egyre mélyebben érdekelt a jóga terápiás és egészségvédő hatása, ezért 2014 októberben meglátogattam a Krishnamacharya Yoga Mandrian-t Chennaiban (Dél-India). Ebben a jógaközpontban a tradicionális jóga eszközeivel kezelnek különféle betegségeket és lelki problémákat. Meghatározó erővel hatott rám, ahogy a jógát ott értelmezik- a maga teljességében és szerves egységben a jóga igazi céljával a meditációval és a lelki kiegyensúlyozottság mindennapi gyakorlásával.