Süle Adrienn

Nyomtatás

Adri2

Stúdió alapító, Stresszoldó jóga oktató

A jógával elég későn találkoztam, de meghatározó erejű találkozás volt. 2003-ban kezdtem el az ELTE-re járni, ekkor ismerkedtem meg vele. Első mesterem Kővári Miklós jógaoktató volt, aki egy saját dinamikus elemekkel tűzdelt hatha jógába vezetett be. 3 órás foglalkozásain nemcsak ászanákat, légzéstechnikát és relaxációt gyakoroltunk, hanem masszázzsal és egyéb érdekes gyakorlatokkal egészítettük ki a klasszikus jógát.

Közel 4 évig jártam Miklóshoz eleinte csak hetente többször, majd elkezdtem napi rendszerességgel otthon is gyakorolni. Teljes szellemi és fizikai átalakulást tapasztaltam magamon. Közben számos más jógahagyománnyal is megismerkedtem, és eldöntöttem hogy én is meg szeretném osztani az emberekkel a tudásomat.

Első kis 3 fős csapatomnak egy éven keresztül heti egy vagy két alkalommal tartottam jógaórát. Majd elvégeztem az Asram Jóga- és Meditációs Központ egy éves oktatói tanfolyamát, 2008-2009-ben. Közben megismerkedtem a tradicionális hatha jóga gyakorlással, a segédeszközös Iyengar módszerrel, a női jógával, a kundalini jóga energetizáló gyakorlataival és egyes dinamikus jóga irányzatokkal is. Egy fitneszközpontban heti egy, majd később két alkalommal tanítottam jógát.

Mivel nem éreztem ott megfelelőnek a körülményeket, elhatároztam, hogy egy jógaközpontban szeretnék órákat tartani. Ebből  a tervből nőtte ki magát társammal Papp Edinával közösen 2009 szeptemberben megalapított jógaközpontunk az Ajna Jóga-és Mozgásstúdió. Edinával szinte együtt indultunk el az úton és a fontosabb megállókban is mindig találkoztunk, céljaink hasonlóak voltak, hogy életünket a jóga és a jóga oktatása töltse ki. És mindketten egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol a jóga számos különböző irányzatával megismerkedhetnek az emberek, elmélyíthetik tudásukat vagy egyszerűen csak feltöltődhetnek kinn hagyva a problémáikat.

2009 szeptembere óta folyamatosan minden nap jógaórákat tartok az Ajna Jóga- és Mozgásstúdióban, közben persze a saját gyakorlásommal fejesztem és gyógyítom magamat. 2013-ban megszereztem a nemzetkőzi Yoga Allience és Yoga Federation által is elismert 200 órás jógaoktatói oklevelet Indiában. Rishikeshben (a jóga "fővárosa") töltöttem 5 hetet, ahol elmélyedtem a jógagyakorlásban, a pranayama gyakorlásban és oktatásban valamint a meditációban.

Mivel egyre mélyebben érdekelt a jóga terápiás és egészségvédő hatása, ezért 2014 októberben meglátogattam a Krishnamacharya Yoga Mandrian-t Chennaiban (Dél-India). Ebben a jógaközpontban a tradicionális jóga eszközeivel kezelnek különféle betegségeket és lelki problémákat. Meghatározó erővel hatott rám, ahogy a jógát ott értelmezik- a maga teljességében és szerves egységben a jóga igazi céljával a meditációval és a lelki kiegyensúlyozottság mindennapi gyakorlásával. Ha szeretnél részletesen olvasni indiai élményeimről India menüpont alatt megtalálod a honlapon.

Namaste