Lőrinczné Deák Eszter

Nyomtatás

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.)

Deak Eszter


cm logo A jógával való ismerkedésemet hatha jógával kezdtem. Az Iyengar metódussal véletlenül találkoztam, amikor Bartsch Gabi    órájára keveredtem. Egyből megfogott az ottani hangulat, az ászanák pontos kivitelezése, az instrukciók precízsége, a  gyakorlók eltökéltsége. Egészen más volt, mint amit más jóga órákon tapasztaltam. Rögtön éreztem, hogy az Iyengar jóga az én világom. Később azt figyeltem meg, hogy az Iyengar órákon tényleg megvalósul az, hogy a jóga mindenkié. Több a férfi gyakorló, mint más jóga irányzatokban és az Iyengar jóga gyakorlók életkora is nagyon széles skálán mozog.  

Gyakorlásom során megtapasztaltam, hogy mindig lehet újabb és újabb kihívásokat találni, hogy még egy egyszerű ászanát is mennyiféle módon lehet megközelíteni, hogy mindig lehet újabb és újabb felfedeznivalókat találni. Számomra a jóga egy olyan játszótér, amit nem tudok megunni. Biztonságos keretek között tudom feszegetni a határaimat, tudok olyan tapasztalatokat szerezni, amelyek az egész életemre kihatnak.  

Hogy tudásomat tovább fejlesszem és a jógázásban szerzett örömömet másokkal is megoszthassam, elvégeztem az V. Iyengar Jóga Oktatóképzőt. 2019. júniusában vizsgáztam, Introductory II. szintű Iyengar Jógaoktató vagyok. 

Fontos számomra, hogy tanítványaim örömmel mozogjanak, örömmel jógázzanak, átéljék azt, hogy egy rövid gyakorlás is hatással van az életükre, derűsebbé, kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé válnak általa.

Hálával tartozom tanáraimnak, Trapp Lacinak és Veres Móninak, akik megismertették velem ezt a metódust és folyamatosan segítenek utamon.