Kerékgyártó Éva

Nyomtatás

Taiji oktató

Kerékgyártó Éva

Gyerekkorom óta része az életemnek a mozgás, először szertornáztam, majd kosárlabdáztam, később szüleimnek köszönetően kerültem kapcsolatba a keleti filozófiákkal, a jógával és a természetgyógyászattal.

Első taiji órámra négy éve mentem Budapesten, majd volt szerencsém hosszabb ideig Tajvanon, autentikus környezetben tanulni és gyakorolni. Tajvani mesterem ösztönzésére itthon is szeretném népszerűsíteni a taijit, megmutatni jótékony hatásait, és átadni az eddig megtanultakat.

Hogy miért olyan jó a taiji? A rendszeres gyakorlás rugalmassabbá teszi a testet és az elmét, segít ellazulni, könnyebben venni a sokszor stresszes hétköznapokat. Hozzájárul a belső egyensúly megteremtéséhez, ahol több van, onnan elvesz, ahol kevesebb, ott hozzáad. Türelemre tanít magunkkal szemben, segít az értelem, a megértés helyett az érzésekre hagyatkozni. A tajvaniak nem azt mondják, hogy „gyakoroljuk” a taijit, hanem azt, hogy „játszuk” a taijit, szerintem ez sokat elárul a lényegéről.

Hálás vagyok a lehetőségért, hogy megismerhettem ezt a mozgásformát, és másoknak is továbbadhatom. A tanítás nekem is sokat segít abban, hogy tovább gyakoroljak, „játsszak” és fejlesszem magam.