Kismama jóga újraindul

Nyomtatás
Kismama jóga újra indul

     prenatal-yoga-1024x538

Időpont: Szerdánként 17:45-19:15-ig

Első alkalom: 2021. szeptember 1.

Oktató: Cséve Dorottya
 

A kismama jóga a klasszikus jóga módszereit, gyakorlatait a várandósság stádiumának megfelelően módosítva alkalmazza. Az ászanák (jógapózok), a légzőgyakorlatok, a koncentrációs és relaxációs gyakorlatok mind az áldott állapothoz igazodnak. Kiemelt figyelmet fordítunk a gátvédelemre, a gátizmok erősítésére. A kismama jóga segít megőrizni a test rugalmasságát, felkészít a vajúdásra és szülésre. A tudatosság, a testi-lelki-szellemi önismeret kialakul és fejlődik, ami különösen értékes a várandósság és szülés idején.


A kismama jóga segít abban, hogy a várandósság és a gyermek kihordása 
a lehető legkellemesebb legyen, folyamatosan pozitív körülményeket biztosít mind a kismama, mind a születendő baba számára. Javítja a testtartást, ezzel elősegítve, hogy a baba a megfelelő, optimális szülési pozícióba kerüljön a méhen belül, illetve a szülésre előkészítő módon erősíti és teszi rugalmasabbá a kismama testét.

A jógagyakorlatok segítik a lélek ráhangolódását az új helyzetre, felkészítik a testet a változásokra. A jóga biztosítja a kismama számára azt a nyugodt erőt és belső egyensúlyt, ami lehetővé teszi, hogy leküzdje az előtte álló kihívásokat. A jó közérzet és az elégedettség érzése átterjed a babára, az apukára és a család többi tagjára is.

A jógagyakorlás fejleszti a tudatosságot, a vizualizációs készséget, ami nagymértében segíti a személyes fejlődést - nemcsak a miénket, hanem a születendő gyermekünkét is. Az anya és a baba közötti harmónia már az anyaméhben kialakul. Az újszülött mozgása gyorsabban fejlődik, intelligensebb lesz, és mivel már az anyaméhben megtanult relaxálni, könnyebben kezeli majd a stresszhelyzeteket.

 
  
A kismama jóga a várandósság 13. hetétől javasolt, és a szülésig szabadon gyakorolható. Azokat is várjuk, akik nem jógáztak korábban, a gyakorlott jógások pedig új technikákat, mozdulatokat fognak tanulni.

Stúdiónkban - előzetes egyeztetés szerint - lehetőség nyílik ún. szülőpozíciós órát venni, ami a kismama jóga rendszer igen kedvelt, a betöltött 33. héttől végezhető kiegészítő formája. Ezen az órán a kismamán kívül részt vehet a párja, vagy a szülésnél majd jelenlévő segítő személy, de egyedül is érkezhet, ha egyedül szeretné világra hozni babáját. Az óra fő témája a vajúdó – és szülőpozíciók tanulása párban vagy egyedül, segédeszközökkel (fal, szék, párna, labda, kendő, stb..). Kiemelten foglalkozunk a szülésnél szükséges és a fájdalomcsillapító lélegzésekkel, illetve tanácsot adunk a természetes fájdalomcsillapításra, a gát védelmére, és a szülés megkönnyítésére otthon és a szülőszobán.


Szeretettel várunk!