Savasana-Hullapóz

Nyomtatás

Hullapózban jelképesen „meghalunk”. Testünk eddig érzékelt határai eloszlanak, és boldog semlegesség tölt el bennünket. Hogy milyen érzés a hullapóz? Semmilyen.

 A savászana helyes megvalósítását azzal kezdd, hogy testrészeidet szimmetrikusen rendezed el. Figyelj arra, hogy mindkét oldalad egyenletesen feküdjön a padlón, és hogy mindkét füled azonos távolságra legyen a vállaidtól. Lazítsd el az összes izmod, még csontjaidat is. Képzeld el, hogy egész tested a talajba süpped, majd szétfolyik, mint az olaj. Ezután nyugtasd meg érzékeidet. Lazítsd el a nyelvgyököt, engedd a szemgolyódat besüllyedni a szemgödörbe, majd nézz le a szíved felé. Belső füledet engedd a koponya hátsó része felé lazulni (közben figyeld a légzésed hangját). Arcbőrödet lazítsd el az orrnyeregnél, majd képzeld el, hogy lefolyik a halántékod felé.

Végül próbálj elengedni minden gondolatot (vagy legalábbis amennyit tudsz). Még ha nyugodtan és mozdulatlanul is fekszel a talajon, észre fogod venni, hogy az jár a fejedben, hogy mit kéne „csinálni” ebben a pózban. Ejtsd le agyadat a koponya hátsó részére, és pihenj.

Forrás: AUM Jógamagazin / Yoga Journal

 


 

AKTUALITÁSOK

Kismama jóga újra az Ajna-ban

Időpont: Szerdánként 17:30-19:00-ig, első alkalom: június 24-én!

Oktató: Cséve Dorottya
Bővebben...
 

ONLINE órák - hogyan tudsz csatlakozni?

Oktatók: Havas Edina, Süle Adrienn

Bővebben...
 

ÚJRANYITÁS MÁJUS 25.-TŐL

Kedves Barátaink,

Örömmel értesítünk Titeket, hogy május 25.-től az Ajna ismét megnyitja kapuit - az órarend fokozatosan fog visszaállni az eredeti ütembe. Figyeljétek az oldalt, folyamatosan lesznek feltöltve az órarendbe a visszatérő foglalkozások. A személyes órák visszatérése mellett továbbra is elérhetőek lesznek online foglalkozások keddi és pénteki napokon.

A személyes foglalkozások feltételei a következők:

- csak akkor gyere el az adott órára ha egészséges vagy

- ha van saját matracod kérjük, hogy hozd magaddal

- az órákon tartsd a 1,5 méteres távolságot gyakorlótársaidtól

Szeretnénk megköszönni Nektek az elmúlt két hónap támogatását - hogy kitartottak, velünk maradtatok, példaértékűen gyakoroltatok a nehéz időszak ellenére is. 

Hamarosan találkozunk!

Namaste, az Ajna csapat - Edina és Adrienn

 

ÁTMENETILEG BEZÁRUNK

Kedves Barátaink,

Hosszas töprengés, ötletelés után hogy mi lenne a legjobb a közösségünknek, Nektek, arra a döntésre jutottunk hogy a kialakult helyzet miatt átmenetileg bezárunk. Úgy érezzük ez a legfelelősségteljesebb döntés felétek, a környezetünk és magunk felé.

Tudjuk hogy nehezebb időszak következik, muszáj volt meghozni ezt a szintén nem könnyű döntést de értetek, magunkért tesszük mindezt, a megelőzésért, féken tartásért. 

A tanfolyamokat felfüggesztjük és amint újra kinyitunk folytatódnak, a bérletekre szintén ez igaz - a megmaradt alkalmakat lejárhatjátok amint újra megnyitjuk kapuinkat.

Kidolgozóban vagy egy online óralátogatási rendszer is amiről a hét folyamán értesítünk titeket, addig is a türlemeteket és támogatásotokat szeretnénk kérni. 

Bízunk benne, hogy hamarosan ismét személyesen találkozunk.

Namaste, az Ajna csapat - Edina és Adrienn

2020. március 16.