Nemcsak soványaknak való a jóga

Nyomtatás
Nem jógázni, amíg le nem fogysz, olyan, mint nem jógázni amíg hajlékony nem leszel. A jógát többek között jótékony fizikai és mentális hatásai miatt gyakoroljuk. A jóga segít megtalálni az egyensúlyt életünk minden területén; nem kell, hogy tökéletes testalkattal érkezzünk a jógaórára.
Mindig is el akartál kezdeni jógázni, de az ismerősök azt mondták, hogy felejtsd el, amíg le nem fogysz? Igaz ez?

Egyáltalán nem! Igaz, hogy túlsúlyosan bizonyos pózok nehezebbé válnak, és néhány pozícióban megnövekszik a nyomás az ízületekre. Viszont nem jógázni, amíg le nem fogysz, olyan, tmint nem jógázni amíg hajlékony nem leszel. A jógát többek között  jótékony fizikai és mentális hatásai miatt gyakoroljuk. Ha már olyan erősek, hajlékonyak és vékonyak lennénk, mint amilyenek szeretnénk lenni, akkor már egyáltalán nem is lenne szükség az ászanák (pozíciók) gyakorlására. Egész nap csak üldögélhetnénk és meditálhatnánk, amíg el nem érjük a mennyei boldogságot.

A lényeg abban rejlik, hogy a jóga segít megtalálni az egyensúlyt életünk minden területén; nem kell, hogy tökéletes testalkattal érkezzünk a jógaórára. Megjelenésünk azt bizonyítsa, hogy készen állunk egy utazásra a változás felé, bárhová is vigyen el minket. Mindenki másféle kiegyensúlyozatlansággal fordul a jógamatrachoz, de mindenki dolgozik valamin. Az az erő, ami rávesz, hogy a matracra lépj az, ami a helyes út felé terel.

Egy kedves ismerősöm 37 éves korában kezdett el jógázni. Addig mindig elkerülte, mert úgy gondolta, hogy Ő túl merev, és nincs a jógához való teste. Több hónapos gyakorlás után, tett egy megjegyzést, amit sosem felejtek el. Azt mondta, hogy azokon a napokon, amikor jógázik, rendszeresen jobb ételeket választ, és a választása természetes, mert nyugodtabb, jobban tud összpontosítani, és a jelenben lenni.

Számomra ez a megfigyelés a gyümölcse annak az összhatásnak, amivel a jóga lehet életünk minden területére. Arra bíztatlak, hogy ne vedd figyelembe ismerőseid tanácsát, és keress egy tanárt, akinál elkezdheted felfedezni a jóga különleges potenciálját. Lehetséges, hogy ki kell próbálnod egy pár stúdiót mire megtalálod a neked valót, de biztos vagyok benne, hogy megéri.

Forrás: Yoga Journal, written by Natasha Rizopoulos   / AUM Jógamagazin
Fordította: Radics Klaudia, E-RYT
 

AKTUALITÁSOK

Kismama jóga újra az Ajna-ban

Időpont: Szerdánként 17:30-19:00-ig, első alkalom: június 24-én!

Oktató: Cséve Dorottya
Bővebben...
 

ONLINE órák - hogyan tudsz csatlakozni?

Oktatók: Havas Edina, Süle Adrienn

Bővebben...
 

ÚJRANYITÁS MÁJUS 25.-TŐL

Kedves Barátaink,

Örömmel értesítünk Titeket, hogy május 25.-től az Ajna ismét megnyitja kapuit - az órarend fokozatosan fog visszaállni az eredeti ütembe. Figyeljétek az oldalt, folyamatosan lesznek feltöltve az órarendbe a visszatérő foglalkozások. A személyes órák visszatérése mellett továbbra is elérhetőek lesznek online foglalkozások keddi és pénteki napokon.

A személyes foglalkozások feltételei a következők:

- csak akkor gyere el az adott órára ha egészséges vagy

- ha van saját matracod kérjük, hogy hozd magaddal

- az órákon tartsd a 1,5 méteres távolságot gyakorlótársaidtól

Szeretnénk megköszönni Nektek az elmúlt két hónap támogatását - hogy kitartottak, velünk maradtatok, példaértékűen gyakoroltatok a nehéz időszak ellenére is. 

Hamarosan találkozunk!

Namaste, az Ajna csapat - Edina és Adrienn

 

ÁTMENETILEG BEZÁRUNK

Kedves Barátaink,

Hosszas töprengés, ötletelés után hogy mi lenne a legjobb a közösségünknek, Nektek, arra a döntésre jutottunk hogy a kialakult helyzet miatt átmenetileg bezárunk. Úgy érezzük ez a legfelelősségteljesebb döntés felétek, a környezetünk és magunk felé.

Tudjuk hogy nehezebb időszak következik, muszáj volt meghozni ezt a szintén nem könnyű döntést de értetek, magunkért tesszük mindezt, a megelőzésért, féken tartásért. 

A tanfolyamokat felfüggesztjük és amint újra kinyitunk folytatódnak, a bérletekre szintén ez igaz - a megmaradt alkalmakat lejárhatjátok amint újra megnyitjuk kapuinkat.

Kidolgozóban vagy egy online óralátogatási rendszer is amiről a hét folyamán értesítünk titeket, addig is a türlemeteket és támogatásotokat szeretnénk kérni. 

Bízunk benne, hogy hamarosan ismét személyesen találkozunk.

Namaste, az Ajna csapat - Edina és Adrienn

2020. március 16.