Segítő segédeszközök III. – Salamba Sarvangasana (Válltámasz)

Nyomtatás

Helyezz három pontosan összehajtogatott takarót a földre. Végy egy jógaövet és készíts egy akkora hurkot, hogy ha belebújtatod a karokat és rögzíted az övet a könyök fölött, az öv segítsen a vállakat és a könyököket egy vonalban tartani.Vigyázz, hogy a hurok ne legyen se túl szoros, se túl laza.

Helyezd az övet a felkarra a könyök fölött. Majd feküdj le a hátadra úgy, hogy a vállak legyenek a takarókon, a fej pedig a padlón (a nyaknak nem szabad a takarókon maradni). Figyeld meg ebben a fekvő helyzetben azt a pontot, ahol az öv hozzáér a karokhoz. Ugyanúgy és ugyanott ér-e hozzá a két karhoz az öv? Majd emeld a lábakat föl és gyere föl válltámaszba. Helyezd a tenyereket a hátadba. Nyújtsd a lábakat egyenesen fel. Semmiképp ne forgasd a fejed.

Iyengar szerint ebben a pózban arra kell az öv, hogy a kar bőrét és izmait tanítsa. Nem támaszként használjuk, és nem arra, hogy megakadályozza a könyökök szétcsúszását. Az öv olyan kérdésekre ad választ mint: Hol ér hozzá mindkét karhoz? Hol érzem az övet? Hol nem érzem az övet? Melyik kar húzza erősebben az övet? Ha más az érzet a két karon, melyik az a kar, amelyik helyesen dolgozik?
Használd az öv érzetét arra, hogy folyamatosan javítsd a pózt. A bicepszet csavard belülről kifele. Minél jobban forog a bicepsz, annál magasabbra emelkednek a lapockák. Amikor kijössz a pózból, figyeld meg hogy az öv hagyott-e lenyomatot a karodon. Az lenne jó, ha nem hagyott volna. Ha hagyott, az azt jelenti, hogy nekinyomtad a karod. Legközelebb próbálj ezen javítani.

Forrás: AUM Jógamagazin

 

AKTUALITÁSOK

ONLINE órák - hogyan tudsz csatlakozni?

Oktatók: Havas Edina, Süle Adrienn

Bővebben...
 

ÁTMENETILEG BEZÁRUNK

Kedves Barátaink,

A jelenlegi törvények értelmében az Ajna 2020.november 11.-től átmenetileg ismét bezárja kapuit a személyes órák tekintetében. Az online órarendünk él, csatlakozzatok a foglalkozásokhoz és bízunk benne hogy hamarosan ismét személyesen folytathatjuk a közös munkát.

Köszönjük, hogy velünk vagytok!

Namaste, az Ajna csapat - Edina és Adrienn

2020. november 11.