Segítő segédeszközök II. – Adho Mukha Svanasana (Lefele néző kutyapóz)

Nyomtatás
Tégy egy összehajtogatott takarót a földre, majd ereszkedj rá négykézláb. Tedd a tenyered a takaró két oldalára, úgy, hogy a középső ujj előre mutasson és a kezek vállszélességben legyenek. Emeld fel a térdeket a talajról és igazítsd a lábfejed oly módon, hogy csípőszéles távolságra legyenek egymástól. Ezután nyújtsd ki a karokat és lábakat, majd pihentesd a fejed a takarón. Ha a fejed nem ér le, emeld meg a takarót magasabbra, vagy vidd a lábfejeket távolabb a kezektől. Tartsd ki a pózt 1-től 3 percig. Majd ismételd meg takaró nélkül, és figyeld meg a különbségeket a láb és gerinc nyújtásában alátámasztott fejjel és anélkül. Figyeld meg, hogy a lábak és karok jobban nyúlnak, ha a fej pihen.

Végig tanulmányozd magad a pózban. Könnyebb azokat a helyeket figyelni, amelyek kontaktusban vannak a talajjal, illetve amelyek nyúlnak. De használd az intelligenciádat arra, hogy behatolj vele olyan területekre is, amelyeknek nem vagy tudatában. Iyengar szerint nem elég csak kitartani a pózt, hanem végig figyelnünk kell benne. A tenyerek lenyomásával időnként újra tudod tölteni a pózt. Ez majd a lábnyújtást is felerősíti. Bizonyosodj meg arről, hogy a felsőtest mindkét oldala egyvonalban van, és ugyanolyan hosszú, mint a test középvonala. Figyeld meg azt a pillanatot is, amikor a figyelmed lanyhul, és az intelligenciád visszavonul.

Forrás: Yoga Journal / AUM Jógamagazin
 

AKTUALITÁSOK

Kismama jóga újra az Ajna-ban

Időpont: Szerdánként 17:30-19:00-ig, első alkalom: június 24-én!

Oktató: Cséve Dorottya
Bővebben...
 

ONLINE órák - hogyan tudsz csatlakozni?

Oktatók: Havas Edina, Süle Adrienn

Bővebben...
 

ÚJRANYITÁS MÁJUS 25.-TŐL

Kedves Barátaink,

Örömmel értesítünk Titeket, hogy május 25.-től az Ajna ismét megnyitja kapuit - az órarend fokozatosan fog visszaállni az eredeti ütembe. Figyeljétek az oldalt, folyamatosan lesznek feltöltve az órarendbe a visszatérő foglalkozások. A személyes órák visszatérése mellett továbbra is elérhetőek lesznek online foglalkozások keddi és pénteki napokon.

A személyes foglalkozások feltételei a következők:

- csak akkor gyere el az adott órára ha egészséges vagy

- ha van saját matracod kérjük, hogy hozd magaddal

- az órákon tartsd a 1,5 méteres távolságot gyakorlótársaidtól

Szeretnénk megköszönni Nektek az elmúlt két hónap támogatását - hogy kitartottak, velünk maradtatok, példaértékűen gyakoroltatok a nehéz időszak ellenére is. 

Hamarosan találkozunk!

Namaste, az Ajna csapat - Edina és Adrienn

 

ÁTMENETILEG BEZÁRUNK

Kedves Barátaink,

Hosszas töprengés, ötletelés után hogy mi lenne a legjobb a közösségünknek, Nektek, arra a döntésre jutottunk hogy a kialakult helyzet miatt átmenetileg bezárunk. Úgy érezzük ez a legfelelősségteljesebb döntés felétek, a környezetünk és magunk felé.

Tudjuk hogy nehezebb időszak következik, muszáj volt meghozni ezt a szintén nem könnyű döntést de értetek, magunkért tesszük mindezt, a megelőzésért, féken tartásért. 

A tanfolyamokat felfüggesztjük és amint újra kinyitunk folytatódnak, a bérletekre szintén ez igaz - a megmaradt alkalmakat lejárhatjátok amint újra megnyitjuk kapuinkat.

Kidolgozóban vagy egy online óralátogatási rendszer is amiről a hét folyamán értesítünk titeket, addig is a türlemeteket és támogatásotokat szeretnénk kérni. 

Bízunk benne, hogy hamarosan ismét személyesen találkozunk.

Namaste, az Ajna csapat - Edina és Adrienn

2020. március 16.