Élmények Indiában

Nyomtatás

Edina-India: Újra Indiában, a Ramamani

Iyengar Memorial Yoga Institute-ban


Hogy kinek mit, éppen mikor és legfőképp miért hoz az élet azt legtöbbször az adott pillanatban nem lehet eldönteni.
Újra itt vagyok Pune-ban, Indiában és abban az áldásban van részem hogy ismét a Ramamani Iyengar Memorial Yoga Insitute-ban (RIMYI) tanulhatok az Iyengar család tagjaitól.

Bejegyzés olvasása


 

Adrienn élményei Indiában:

 Látogatás "A Nyugati Jóga Nagypapájánál"

- a Kryshnamacharya Jógaközpontban

 

A kurzust, ami miatt 2 hetet itt töltöttem tri-anga jógának nevezik, azaz a jóga 3 ágát: az ászána gyakorlást (fizikai gyakorlatok), pránayámát (légzőgyakorlatok) és a meditációt foglalják egységbe számunkra, nyugati jógaoktatók számára. 

Tanáraink a jóga ősi és elfogadott írásos emlékei (Patanjali jóga szutrái, Hatha jóga Pradipika, Bhagavad-Gíta), valamint Krishnamacharya és mestereinek tanításaiból kiindulva építik fel számunkra a jóga rendszerét.  

 Bejegyzés olvasása


Edina Indiában: Utolsó hét *Pune, RIMYI*


Elkezdtük taposni az utolsó hetet itt, az Intézetben. Regeneráló, restorative hétnek nézünk elébe pranayama-val fűszerezve.
Még nem tudom felfogni, hogy szombat éjjel ismét útra kelünk vissza Budapestre, vissza a 'normális' életbe.

Bejegyzés olvasása


Edina Indiában: Hátrahajlások hete *Pune, RIMYI*


Elkezdődött a harmadik hét itt Pune-ban, ami gyakorlás tekintetében a hátrahajlásokról szól. Prashant hétfő reggeli órája már erről szólt sok csavarással, hosszú kitartásokkal és sok Prashant-féle filozófiával fűszerezve. Még mindig olyan, mint ha nekem beszélne, mint ha belém látna.

Bejegyzés olvasása


Edina Indiában: Női órák az Intézetben *Pune, RIMYI*


A második hetet tapossuk, nagyon élvezem. Az Intézet shopjában már sikerült pár dolgot bevásárolni, hamarosan lesznek kötelek a nappalim falán, alig várom! Beszereztem bandázst is, és buggyos jóganadrágot ami már régóta nagy álmom volt, illetve vékony jógaövet. Plusz az erkélyemen fellógatva találtam egy 3 méteres övet, valószínűleg az előző bérlő hagyta itt nekem ajándékba :)

Bejegyzés olvasása


Edina Indiában: Dolgos hétköznapok *Pune, RIMYI*


Annyi élmény ér itt Indiában és a RIMYI-ban, hogy azt sem tudom hol kezdjem a sorokat. Inspiráció, inspiráció, inspiráció nap mint nap! Valahogy gyorsabban repülnek itt a napok, már a második hetet kezdtük az Intézetben és ezzel együtt még három hét van hátra. Nem akarok haza menni!!!!!

Bejegyzés olvasása


Edina érkezése Indiába, érkezés a Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ba


Két éves várakozás után végre itt vagyunk, megérkeztünk Indiába, Pune-ba. Az első sokk után ami a repülőtérről a szállásra vezető hajnali úton ért viszonylag hamar magamhoz tértem. India a legjobb tanító mester ez már egészen biztos, rengeteg arcát felcsillantotta ez alatt a szűk egy hét alatt.
A cél amiért itt vagyok: tanulni, tanulni, tanulni elsőkézből az Anya Intézetben, a Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ban (RIMYI).

Bejegyzés olvasása


Adrienn élményei Indiában 2014


Újra Rishikeshben-  a jóga egyik fővárosában


Ahogy korábbi bejegyzésemben említettem egy elég viszontagságos, majdnem fél napos taxitúrával megérkeztünk abba a városba, ahol tavaly nyáron 5 hétig tanultam egy jógaashramban. Szerencsére Rishikesh nem vesztett semmit szépségéből, olyan volt, mintha csak tegnap hagytam volna ott.  

 Bejegyzés olvasása


Kepek Rishikeshből

Bejegyzés olvasása

 

Naszuton Indiaban 


 Mi massal is kezdhettuk volna utunkat, mint a Taj Mahal megtekintesevel?

 Ujra India meleg, de ismeros levegojet szivni nagy elmeny volt. Azt hiszem, a Taj Mahalrol nem tudok semmi ujat mondani, egyszeru fehersegeben fenseges es kesz. A Taj Mahal tura utan elindultunk Ladakhba, Leh varosaba.

Bejegyzés olvasása


Kepek Ladakhbol

Bejegyzés olvasása


Adrienn korabbi, 2013-as elmenyeirol :


Érkezés Indiába


Egy élmény. Sokszínű, életvidám, félelmetes, idegen, megalázó, könnyekig megható, elképesztő, ismerős hangokkal teli, érthetetlen,

gyönyörű, mosolygó, felkavaró, végletes és emberi.

Bejegyzés olvasása


 Mi a jóga?

 

"A jóga nem az vagy nem csak az, amit a jógamatracon csinálunk." Ezt a mondatot mar sokszor átszűrtem magamon mégis el kellett, hogy jöjjek Indiába, hogy igazán átéljem. Itt minden, amit otthon nem gondolok olyan fontosnak, új értelmet nyer, és új energiákat hoz elő belőlem.

 Bejegyzés olvasása


 

Képek Rishikeshből

  

Kommentek nélkül néhány az első fényképeim közül

Bejegyzés olvasása

 


Tisztulás testben és elmében

 

  A Shatkaramak egyik változatát: a Shankarprakshalan-at gyakoroltuk.Mar korábban is végeztem ehhez hasonló tisztítógyakorlatokat, de nem ilyen intenzíven.

Bejegyzés olvasása

  

 

Jógagyakorlás Indiában

 

Egy olyan asramban tanulok, ahol fontosnak tartják, hogy nyitottak legyünk a jóga minden formájára. Tehát a gyakorlási palettánk is elég szeles: a kifejezetten fizikai és igencsak megterhelő ashtanga vinjasától egészen a, nagyrészt meditációból álló, tradicionális rádzsa jóga gyakorlásáig.

Bejegyzés olvasása


 

Utolsó napjaim

 

 Ez lesz az utolsó bejegyzésem Indiából, mivel pár nap múlva megyek haza.

 Kettős érzések munkálkodnak bennem.

Bejegyzés olvasása


 

Képek Rishikeshből 2

  

Kommentek nélkül néhány az indulás előtti fényképeim közül

Bejegyzés olvasása

 

AKTUALITÁSOK

ONLINE órák - hogyan tudsz csatlakozni?

Oktatók: Havas Edina, Süle Adrienn

Bővebben...
 

ÁTMENETILEG BEZÁRUNK

Kedves Barátaink,

A jelenlegi törvények értelmében az Ajna 2020.november 11.-től átmenetileg ismét bezárja kapuit a személyes órák tekintetében. Az online órarendünk él, csatlakozzatok a foglalkozásokhoz és bízunk benne hogy hamarosan ismét személyesen folytathatjuk a közös munkát.

Köszönjük, hogy velünk vagytok!

Namaste, az Ajna csapat - Edina és Adrienn

2020. november 11.